Kontaktai / Contacts


+37063166751 (Aleksandr) aleksandr@romanovu.eu 
 
+37065202743 (Aleksej) aleksej@romanovu.eu

Belaidis WSN


   Belaidis jutiklių tinklas (WSN) yra bevielio ryšio tinklas, sudarytas iš erdvėje išdėstytų autonominių įrenginių, kurie naudoja jutiklius, kuriu pagalba stebi fizikinius signalus ar aplinkos sąlygas. Visi autonominiai įrenginiai, žinomi kaip maršrutizatoriai ir galiniai mazgai sudaro tipišką WSN sistemą. Išdėstyti matavimo mazgai perduoda belaidžiu ryšiu signalus į tinklų centrą (šliuzą), kuris veikia kaip tinklo koordinatorius patikrinantis mazgų autentiškumą, sudarantis pranešimų eilę ir suderinantis IEEE 802.15.4 belaidį tinklą su laidiniu Ethernet tinklu, kur galima rinkti, apdoroti, analizuoti ir pateikti matavimų duomenis.

   Belaidžių jutiklių tinklas susideda iš trijų pagrindinių dalių: duomenų surinkimo taškų, tinklo centro ir programinės įrangos. Išdėstyti erdvėje duomenų surinkimo taškai surinktus duomenis bevieliu ryšiu perduoda į tinklo centrą, kuris gali veikti savarankiškai arba prisijungti prie priimančiosios sistemos. Taip pat galima naudoti specialius maršrutizatorius, skirtus naudoti norint išplėsti viso WSN tinklo atstumą ir patikimumą.

   Tinklo centrai WSN sistemoje veikia kaip tinklo koordinatorius, atsakingas už mazgo autentiškumo patvirtinimo ir duomenų perdavimą vartotojui. Taip pat WSN tinkle galima panaudoti kelis tinklo centrus, kiekvienas iš jų dirbančiame atskirame nepersidengiančiame su kitais belaidžio ryšio kanale.

   National Instruments WSN tinklo matavimo mazgai turi galimybes tiesiogiai pajungti jutiklius, palaikyti patikimą ryšį, ir atitinka pramoninius standartus. Prietaisai dirba nuo baterijų, tam tikrais atvejais gali veikti iki trejų metų panaudojant keturias AA baterijas ir yra galimybė pritaikyti juos lauko sąlygoms. Programuojant mazgus, galima pritaikyti WSN modulius atlikti vietinę analizę ir valdymą be galutinio vartotojo priežiūros.

   Daugiau informacijos apie WSN modulių sudėtį, jų pritaikymą ir paskutines naujienas galite gauti National Instruments puslapyje paspaudus šią nuorodą...